Cercul Pastoral Nr. 12 s-a întrunit în comuniunea Sfintei Liturghii la Parohia Podiș
Săptămâna a treia din Postul Mare a început în Parohia „Sfântul Nicolae” din Podiș cu un program duhovnicesc inițiat de către părintele paroh Cosmin-Nicoale Duduman pentru folosul credincioșilor și totodată pentru a solidifica relația dintre credincioși și noul slujitor instalat în comunitatea parohială. La evenimentul duhovnicesc a fost prezent părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche alături de preoții Cercului Pastoral Nr. 12.
Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite sub protia părintelui Vitalie de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului. Pe lângă folosul duhovnicesc pe care îl aduce această slujbă, pentru cler și credincioși în perioada Postului Mare, este și folosul practic întrucât este un prilej pentru slujitori spre a-și aduce aminte rânduiala și tipicul liturgic pentru Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul. La momentul împărtășirii preoților, părintele Robert Vasile Moldoveanu a vorbit enoriașilor despre importanța săvârșirii acestei Liturghii și modul în care Sfântul Grigorie a ajuns la a pune în rânduială această practică.
După Sfânta Liturghie, slujitorii sfintelor altare au săvârșit Taina Sfântului Maslu, ca mijloc de a cere de la Milostivul Dumnezeu izbăvire din războiul văzut și nevăzut și din toate nevoile și deznădejdea, mai ales acum în contextul Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața creștinului și a Bisericii. La finalul slujbei, părintele protoiereu și-a plecat genunchii alături de cler și credincioși pentru a rosti rugăciunile de pace din cadrul programului de solidaritate al Protoieriei Bacău, intitulat „Să ne rugăm pentru Pacea lumii!”
Tot acum au fost rostite mai multe rugăciuni din cartea de rugăciuni apărută la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului alcătuite de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru diferite trebuințe sau zile din cursul anului bisericesc. Părintele Eugen Ciuche a prezentat cuprinsul cărții și a vorbit credincioșilor despre folosul de a avea în biblioteca duhovnicească o astfel de carte, precum și despre faptul că părintele Cosmin s-a îngrijit ca pangarul bisericii să aibă câte o carte pentru fiecare credincios.
La final, în semn de apreciere a activității roditoare deja derulate în sânul comunității parohiale, părintele protoiereu a oferit parohului o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, asemenea celei care se află în Catedrala Arhiepiscopală de la Roman. De asemenea, părintele Robert, predicatorul zilei, a primit o icoană cu Sfinții Isihaști comemorați în anul 2022, ca semn al aprecierii pentru zelul din cuvântul pe care l-a rostit credincioșilor cu putere multă.