Sfințirea crucilor pentru biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” Podiș din Protoieria Bacău

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, miercuri, 14 Septembrie 2022, la praznicul ,,Înălțării Sfintei Cruci”, în Parohia Ortodoxă ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Podiș, comuna Mărgineni, după săvârșirea Sfintei Liturghii, sub atenta coordonare a părintelui Cosmin-Nicolae Duduman, a avut loc sfințirea crucilor ce vor urma să fie așezate pe sfânta biserică. Acest eveniment s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Delegatul ierarhului la acest eveniment a fost părintele protoiereu Eugen Ciuche, încojurat de un sobor de preoți, care au săvârșit slujba de sfințire a crucilor ce vor împodobi biserica parohiei ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Podiș.

Cu acest prilej, părintele protopop a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile profunde ale Sfintei Cruci, arătând că iertarea şi biruinţa noastră, precum şi taina vieţii celei veşnice se află în Crucea Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată i-a îndemnat pe cei de față să participe la slujbe și să susțină preotul în vederea realizării urmatoarelor lucrări de restaurare a bisericii.

De asemenea, a adresat și un cuvânt de mulțumire părintelui paroh Cosmin-Nicolae Duduman, cel care s-a implicat în organizarea acestui eveniment înălțător, totodată mulțumind și credincioșilor pe care îi păstorește pentru jertfa lor, pentru toate lucrările și activitățile desfășurate în cadrul parohiei.

Părintele paroh, în cuvântul său, a mulțumit enoriașilor și celor prezenți: ,,Cu ajutorul Bunului Dunmnezeu, având bunecuvântarea ierarhului, cu prezența preoților, am săvârșit slujba de sfințire a cele 5 cruci ce vor fi înălțate pe sfânta Biserică. Suntem cu lucrările la început, sperăm să putem pune început bun, din darul lui Dumnezeu, cu purerea Sfintei Cruci, dar și a Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei noastre, sperăm să putem duce la bun sfârșit această lucrare. Dumnezeu ne dăruiește fiecăruia câte o cruce, dar ne ajută să nu o purtăm singuri, cu ajutorul credincioșilor, cu ajutorul oamenilor cu suflet, dar și a autorităților locale să putem duce mai departe crucea noastră. Așa și noi să purtăm unii altora aceată cruce, la care se adugă și crucea înaintașilor, a moșilor și strămoșilor noștri.”

Părintele Cosmin, de asemnea, a mulțumit și domnului primar al comunei Mărgineni, Dorian-Constantin Pocovnicu, prezent în mijlocul credincioșilor, arătând implicarea autorităților locale și totodată sprijinul în realizarea proiectelor parohiei. Sfântul lăcaș de închinare va trece prin perioada următoare prin ample lucrări de restaurare, după cum a precizat părintele paroh. La finalul evenimentului, toți cei prezenți, cler și credincioși, s-au închinat și au sărutat Sfânta Cruce, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.

You may also like...