Seară duhovnicească în Parohia Podiș din Protoieria Bacău

Miercuri, 29 Martie 2023, în cadrul serii duhovnicești organizate la Parohia Podiș, a fost săvârșită, mai întâi Slujba Deniei Canonului Mare, urmată de Taina Sfântului Maslu săvârșită de către un sobor de preoți.

Din sobor au făcut parte părintele Constantin Ceaușu de la parohia Scorțeni, părintele Gheorghe Ardeleanu de la parohia Huțu, părintele Robert Moldoveanu de la parohia Orbeni II și părintele Cosmin Duduman, gazda evenimentului.

Seara duhovnicească a continuat cu susținerea unei omilii cu tema „Postul și importanța creștinului în viața Bisericii” de către părintele Constantin Ceaușu. Postul este armă nebiruită, temelie a luptelor duhovniceşti, cărarea cea bună a virtuților, hrană a sufletului, izvor a toată înțelepciunea, viețuire nestricăcioasă şi imitarea vieții îngerești, „mamă” a tuturor bunătăţilor şi virtuţilor, spunea părintele Constantin.

La final, părintele paroh Cosmin Duduman a mulțumit părintelui Constantin pentru cuvântul ziditor, dar și celorlalți părinți pentru împreună-slujire, deasemenea a mulțumit credincioșilor prezenți, exprimându-și dorința ca astfel de evenimente să devină o tradiție. La sfârșitul cuvântului, părintele paroh i-a invitat pe toți la o agapă frățească.

You may also like...