Parohia Podiș a găzduit întrunirea Cercului Pastoral Nr. 12 al Protoieriei Bacău
Vineri, 19 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Nicolae” din Podiș, comuna Mărgineni, a avut loc întrunirea Cercului Pastoral nr. 12 al Protoieriei Bacău. Alături de preoții parohiilor din împrejurimi s-a aflat și părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.
Ziua a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în cadrul căruia s-au rostit rugăciuni speciale de binecuvântare pentru credincioșii aflați în suferințe, spre tămăduirea lor sufletească și trupească, după care s-a citit Acatistul Bunei Vestiri. Mai apoi, dat fiind că anul 2024 a fost declarat de către Patriarhia Română ca fiind „Anul omagial al pastorației și îngrijirii persoanelor bolnave și Anul Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori”, Protoieria Bacău a stabilit ca în cadrul fiecărei întâlniri a cercurilor pastorale să fie dezbătută o temă, sub forma unei cateheze, care să facă referire la aceasta.
Astfel, pentru această zi a fost rânduit părintele Andrei Olaru, parohul bisericii din Trebeș, care a susținut cateheza cu tema „Îngrijirea bolnavilor în viața și scrierile Sfinților Părinți, instituțiile social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor din trecutul bisericii”. Din expunerea părintelui Andrei, credincioșii prezenți au putut afla despre rolul benefic pe care îl aduce sufletului îngrijirea unui bolnav, Vasiliadele Sfântului Vasile cel Mare și instituțiile care au avut rolul de a se îngriji de sănătatea trupească a omului de-a lungul veacurilor.
La final, părintele protoiereu a apreciat prezentarea catehezei, precum și activitatea misionar-pastorală a părintelui Cosmin-Nicolae Duduman, gazda întrunirii și a transmis întregii comunități din satul Podiș binecuvântarea ierarhului și purtarea neîncetată în rugăciunile Înaltpreasfinției Sale.
Cu acest prilej, părintele protoiereu a efectuat și o vizită de lucru pe șantierele aflate în desfășurare la Parohia Podiș. Prin strădania părintelui Cosmin și prin implicarea credincioșilor și a autorităților locale, biserica din Podiș a cunoscut numeroase îmbunătățiri exterioare și interioare, precum și reparații capitale, sfântul lăcaș urmând a primi în viitorul apropiat veșmântul resfințirii.