Oaspteți de la două școli băcăuane la Biserica „Precista” din Bacău

În săptămâna a 6-a din Postul Mare mai mulți elevi de la Școlile Gimnaziale „Miron Costin” și „Ioan Luca” din Bacău au avut prilejul de a se întâlni, de a se cunoaște și de a se ruga împreună la biserica ștefaniană din Bacău.

O parte dintre copiii și tinerii prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine și li s-a  explicat importanța Sfintei Împărtășanii și a postului, în cadrul catehezei „Despre roadele postului și agoniseala virtuților” susținută de părintele paroh Mihail Tomozei.

 Elevii au fost încurajați să se roage mai mult, de aceea cei mici au primit în dar  iconițe, iar cei mai mari au primit  cartea de rugăciuni  apărută anul acesta la editura  „Filocalia” , aceasta având în cuprinsul ei  și  rugăciuni alcătuite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Aceste activități fac parte din Concursul Național Catehetic „Rugăciune în viața mea” și se desfășoară cu binecuvântarea ierarhului.

În urma acestor întâlniri s-a avut în vedere realizarea unei  legături duhovnicești între tineri și Biserică, ei înțelegând cât de important este să-L iubim pe Dumnezeu și cât de necesar este dialogul prin rugăciune cu El.

You may also like...