Grupul de vârstnici al Parohiei „Precista” Bacău în vizită la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”

Vineri, 15 septembrie, 2023 cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului o parte din vârstnicii Parohiei „Precista” Bacău, au vizitat secția de istorie din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.

Aceștia, însoțiți de către Pr. Paroh Mihail Tomozei și Pr. Adrian Bârdan au fost primiți cu multă dragoste de către d-na muzeograf, Elena-Brîndușa Popovici, care a prezentat cu măiestrie și profesionalism exponatele de la etajele I și II ale muzeului.

Enoriașii au putut vizita la început colecția de arheologie, cuprinzând piese  din epoca bronzului, piese dacice și  materialul arheologic medieval de la Curtea Domnească din Bacău.

De asemenea au admirat, tezaure monetare dacice, romane și bizantine. Printre exponate se află și obiecte ce ilustrează perioada creștină și istoria locală:  obiecte de cult, documente, bijuterii (datând din secolele XVII – XIX), materiale referitoare la Războiul de Independenţă din 1877 şi primul război mondial (uniforme, ordine, medalii).

Evenimentul se înscrie în seria activităților dedicate „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Pe această cale, preoții parohiei aduc mulțumiri d-nei muzeograf Elena- Brândușa Popovici pentru amabilitatea și  pentru invitația pe care am primit-o de a derula astfel de activități și în viitor.

You may also like...