Activitate dedicată vârstnicilor la Parohia „Precista” din Bacău cu prilejul Anului Omagial

În contextul proiectului Protoieriei Bacău dedicat „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, în Parohia „Precista” din Bacău a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului o nouă întâlnire a seniorilor. Cu acest prilej, duminică, 24 septembrie 2023 după slujba vecerniei, o parte din vârstnicii care partipă la programele liturgice și culturale desfășurate în cadrul acestei biserici ștefaniene au beneficiat ca prevenție, de un consult medical.

La inițiativa părintelui paroh Mihail Tomozei și a părintelui slujitor Adrian Bârdan, d-na dr. Pădurariu Maria, împreună cu d-l dr. Pădurariu Mircea Andrei și d-l dr. Pădurariu Mihai Liviu, fii duhovnicești ai acestei parohii, au venit cu multă dragoste pentru a desfăura activitatea medicală.

Peste 40 de vârstnici au beneficiat de un control medical de rutină, prin care li s-a măsurat tensiunea arterială, pulsul și au primit sfaturi și recomandări personalizate în baza istoricului medical și al rezultatelor obținute. Vârsnicii s-au arătat încântați de această inițiativă și au înțeles că pe lângă slujbele religioase care ne aduc mângâiere sufletească, medicii sunt mâinile prelungite ale lui Dumnezeu cu ajutorul cărora ne vindecăm trupește.

Activitatea face parte dintr-o serie de şase activităţi care se desfășoară în perioada august-octombrie 2023, în cadrul „Anului Omagial al pastorației vârstnicilor”, la iniţiativa Protopopiatului Bacău.

You may also like...