Proiectul educațional „Cu Hristos în vacanță” a început la Parohia „Precista” Bacău

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 1 iulie 2024, a început ediția a opta a proiectului „Cu Hristos în vacanță”

Activitățile se desfășoară în perioada 01 iulie-22 august 2024 în Parohia „Precista” Bacău, care  împreună cu Asociația Profesorilor de religie „Sf. Paraschiva” Bacău sunt și principalii organizatori ai acestui proiect, la care se adaugă ca parteneri  Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău și alte instituții educaționale.

Noutatea acestei ediții o constituie momentul de lectură, care va aduce o medalie celui mai bun cititor la încheierea proiectului. Premierea va fi efectuată de către domnul profesor univ. Ioan Dănilă, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, care i-a ascultat încă din prima zi cu mare atenție pe micii cititori.

De asemenea, la această ediție a proiectului, copiii vor învăța și Imnul copiilor din Arhiepiscopia noastă, alcătuit de IPS Ioachim, intitulat „Uniți în credință, iubind pe Hristos” și care va fi cântat de toți cei ce vor participa la Școlile de vară organizate de parohiile eparhiei.

În cadrul acestui proiect, tip Școală de vară se vor desfășura și multe ateliere educaționale, se vor purta și discuții duhovnicești, accentuând unele subiecte de actualitate și astfel, copiii și tinerii vor învăța lucruri noi și frumoase și vor putea petrece  timp de calitate.

 

You may also like...