Activitate catehetică la Biserica „Precista” din Bacău de ziua Sfintei Teodora Împărăteasa.

Vineri, 11 februarie, 2022 cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a avut loc o nouă activitate catehetică cu tinerii din Parohia „Precista” Bacău, în cadrul proiectului national „Rugăciunea în viața mea”.

Activitatea a debutat cu o slujbă de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile care au fost revărsate asupra d-nei profesor de religie Teodora Plăeșu, precum și a tinerilor prezenți care poartă numele Sf. Teodora împărăteasa.

Pentru că tema întâlnirii a fost despre „rugăciunea de mulțumire și despre rugăciunea publică”, o parte din tinerii prezenți au citit spre folosul duhovnicesc, rugăciunea creștinului la ziua de naștere și la ziua onomastică, alcătuită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim.

În cadrul prezentării catehetice a fost subliniată mai mult importanța virtuții recunoștinței, care „într-o societate creștină nu ar trebui să fie o floare rară, ci dimpotrivă, a spune „mulţumesc” trebuie să fie un un gest ce ţine de sănătatea noastră spirituală şi care ar trebui să vină spontan din inimă pentru darul sau binele primit.”

„Recunoștința față de Dumnezeu, dar și față de părinți, față de toți dascălii care au un rol în formarea noastră, față de duhovnic, față de medic, față de femeia care mătură scara blocului și față de cei care ne-au ajutat în momente grele, trebuie să facă parte din firescul vieții noastre”, au concluzionat la sfârșitul orei de cateheză dna profesor Teodora Plăeșu, Pr. Adrian Bârdan și Pr. Paroh Mihail Tomozei.

Pr.T.M.

You may also like...