Cateheză dedicată păcii la Biserica „Precista” Bacău

„Rugăciunea pentru pace” a fost tema celei de a patra activitate din cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfășurat de Parohia „Precista” Bacău în parteneriat cu Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău.

Cateheza a avut loc vineri, 25 februarie 2022, după oficierea tainei Sfântului Maslu și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În prima parte, după rugăciunea începătoare „Împărate ceresc” s-a subliniat importanța și binefacerile rugăciunii comune în familie. Elevii participanți au vizionat un film duhovnicesc, în care Sfântul Paisie Aghioritul arată faptul că acolo unde părinții și copiii se roagă împreună există cu adevărat împlinire, siguranță și bucurie duhovnicească.

Având în vedere contextul internațional îngrijorător în care ne aflăm, cea de a doua parte a catehezei a fost dedicată rugăciunii pentru pace. Părinții Mihail Tomozei și Adrian Bârdan au citit rugăciunea specială a Bisericii pentru pace și înmulțirea dragostei, arătând că adevărata cauză a răului este lipsa iubirii de Dumnezeu și de oameni.

Apoi, ca o continuare a acestei teme, elevii îndrumați de către doamna profesor Teodora Plăeșu au participat la un atelier de rugăciune în comun, fiecare rostind rugăciunea inimii, după sfaturile primite dintr-un material video cu învățături ale Cuviosului Efrem Katunakiotul. Participanții au apreciat starea de liniște și pace pe care au dobândit-o în urma rugăciunilor și au plecat motivați să exerseze rugăciunea și în familiile lor.

You may also like...