Început de primăvară, cu o nouă cateheză la Biserica Precista Bacău

La biserica ștefaniană „Precista” din Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-a desfășurat vineri, 4 martie 2022, a șaptea activitate din cadrul concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

În debutul întâlnirii, grupul de cateheză al parohiei, elevi ai clasei a VII-a C de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău au vizionat un material video cu tematică duhovnicească, pregătit de pr. Mihail Tomozei. Acesta a arătat cum ne putem concentra mai bine în timpul rugăciunii și a enumerat alături de dna prof. Teodora Plăeșu o parte din criteriile care duc la obținere păcii interioare: smerita cugetare, evitarea tulburărilor din exterior, practicarea rugăciunii interioare, iar parte din tineri au citit cu voce tare și câteva din textele vizionate. 

Elevii au rostit în partea a doua rugăciunea pentru pace, în alcătuirea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, apoi au studiat modalitatea de rostire a rugăciunii „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” a Cuviosului Efrem Katunakiotul, după care au exersat și ei concentrarea pe rugăciunea inimii.

Din feed-back-ul acordat de către elevi, am putut constata primele rezultate ale rugăciunii: sentimentul de pace, bucurie, liniște sufletească, credință etc.

La final tinerii, pentru că sunt la vârsta schimbărilor și a riscurilor au fost îndemnați să cultive mai mult starea de smerenie. „Oriunde domnește smerenia, fie în familie, fie în societate, se răspândește pace și bucurie”.

You may also like...