Cateheză despre „Rugăciunea Postului Mare” la Biserica Precista din Bacău

Activitatea a opta din cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” s-a desfășurat luni, 14 martie 2022, la Biserica Precista Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Tema activității a fost „Rugăciunea Postului Mare” și a constat în mai multe surprize pentru participanți.

La propunerea doamnei profesor Teodora Plăeșu, elevii au urmărit un clip video prin care au înțeles care sunt pașii pentru practicarea corectă a rugăciunii Sfântului Efrem Sirul. După explicațiile suplimentare acordate de părintele paroh Mihail Tomozei și sub supravegherea părintelui Adrian Bârdan, elevii au exersat această rugăciune și astfel au putut să se familiarizeze și cu slujba Pavecerniței Mari, care se oficiază în această perioadă. Luați prin surprindere, elvii au pus în practică ceea ce au învățat teoretic la ora de Religie Ortodoxă. Desigur că, pentru unii dintre tineri, care au un program personal de rugăciune în familie, exercițiul nu a fost surprinzător. Datorită faptului că participanții au fost încântați de această experiență, parohia alături de doamna profesor va continua exersarea acestei rugăciuni și la celelalte activități din perioada Postului Mare.

A doua surpriză a fost oferită de eleva Larisa-Ioana Anton, care a delectat pe participanții la activitate, cu intonarea Psalmului 120, iar a treia surpriză a venit din partea părintelui paroh Mihail Tomozei, care a dăruit fiecărui elev participant la activitățile proiectului câte o carte de rugăciuni, apărută la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ediția 2022, care cuprinde și o serie de rugăciuni alcătuite de însuși ierarhul nostru.

Întrebați la final despre beneficiile rugăciunii, tinerii au răspuns că aceasta are un mare folos pentru sufletele noastre: aduce pace sufletească, bucurie, împlinire, înțelegere, lumină.

Prof. Teodora Plăeșu

You may also like...