Icoana Maicii Domnului cu trei mâini de la Mănăstirea Neamț la Biserica „Precista” din Bacău

Miercuri, 11 august 2021, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Trihirusa”, de la Mănăstirea Neamț a fost adusă spre închinare în Parohia „Precista” – Protoieria Bacău, unde va rămâne până pe data de 15 august 2021.

După Sfânta Liturghie, foarte mulți credincioși au participat la momentul primirii icoanei, care alături de preoții slujitori au citit Acatistul Adormirii Maicii Domnului

Parohul bisericii, Pr. Mihail Tomozei a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei și Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului pentru binecuvântarea pelerinajului, precum și Părintelui Stareț de la Mănăstirea Neamț, Arhimandritul Benedict Sauciuc care prin purtarea sa de grijă, sfânta icoană a revenit și anul acesta la Bacău.

„Venirea acestei icoanei, aducătoare de multă binecuvântare se înscrie deja într-o tradiție frumoasă începută în urmă cu 20 de ani și care arată evlavia și statornicia în credință a celor care an de an își pun încrederea în ocrotirea și milostivirea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu”,  a precizat în încheiere preotul paroh.

Credincioșii s-au închinat apoi în liniște și bună rânduială, au adus mulțumire Maicii Domnului și i-au cerut ajutorul, știind că „rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului”.

„Sărbătoarile Precistei” se vor încheia duminică, 15 august de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii.

Pr. T.M.

You may also like...