Concursul „Cea mai frumoasă rugăciune rostită în Biserică” la Parohia „Precista” Bacău cu prilejul zilei de 1 Iunie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Precista” Bacău împreună cu Asociația Profesorilor de Religie „Sfânta Parascheva” Bacău, au organizat concursul catehetic „Cea mai frumoasă rugăciune rostită în biserică” cu ocazia Zilei internaționale a copilului.

La activitățile cultural-artistice și duhovnicești desfășurate cu acest prilej în curtea ctitoriei ștefaniene au fost invitați preponderent elevii participanți la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

Mai întâi, părintele paroh Mihail Tomozei și părintele slujitor Adrian Bârdan au adus rugăciune de mulțumire înaintea lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra elevilor și profesorilor în acest an școlar. Copiii înscriși la acest concurs  au rostit rugăciuni  pe care le-au învățat în cadrul orei de religie, de cateheză, sau din cărticica de rugăciuni pe care au primit-o în cadrul proiectului „Rugăciunea în viața mea”.

Cei mai mari dintre participanți, au învățat rugăciuni mai lungi, Psalmul 50, Crezul, ceea ce arată implicarea în viața bisericii și dragostea lor pentru Hristos. Au fost interpretate apoi, de către elevii Gabriel Tomozei și Sarah Anchidin cântece dedicate copilăriei, iar cei mari și-au adus aminte să sunt din nou copii, măcar pentru încă o zi.

Elevii au primit diplome de participare, premii în bani, daruri, dulciuri și baloane, s-au jucat și au plecat plini de bucurie și nădejde că rugăciunile lor vor fi primite de Bunul Dumnezeu. 

You may also like...