Activități catehetice de ziua copilului la Biserica „Precista” din Bacău

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită cu anticipație la Biserica „Precista” din Bacău, în după-amiaza zilei de duminică, 30 mai 2021. Astfel, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-au organizat, o serie de  manifestări educativ-religioase dedicate copiilor din parohie.

La acest eveniment a fost prezent ca delegat al IPS Ioachim, P.C. Pr. Daniel Ionel Marari, Inspector eparhial – Biroul de catehizare și activități cu tineretul, care a transmis binecuvântarea ierarhului și a vorbit despre importanța apropierii tinerilor de biserică, apreciind frumoasele activități catehetice desfășurate aici.

În continuare au fost premiați elevii care au luat parte la proiectul „Biserica-familia românilor de pretutindeni”, realizat în cadrul orelor de cateheză. Ei au primit diplome de participare, rechizite școlare, dulciuri și iconițe.

Întâlnirea a continuat cu o frumoasă prezentare în care au fost implicați toți cei prezenți. Astfel, elevii care au venit însoțiți de frații si surorile lor au vorbit despre aceștia, arătând cum își petrec timpul alături de ei, cum se ajută și cum se bucură împreună.

D-na prof. Teodora Plăeșu, alături de preoții Mihail Tomozei și Adrian Bârdan i-au încurajat pe copiii și tinerii prezenți să rămână aproape de Biserică, de Mântuitorul Hristos, Cel care îi iubește necondiționat, îi ocrotește, le trimite înger păzitor și le ascultă mereu rugăciunile, invitându-I să participe în continuare la Sfintele Liturghii și la orele de cateheză.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic desfășurat în curtea bisericii ștefaniene.  Toți ce prezenți s-au adunat în horă, au cântat, s-au bucurat de momentele frumoase petrecute aici, acest prilej fiind un bun motiv și pentru legarea de noi prietenii.

Pr. M.T.

You may also like...