Școala de Vară la Ediția a II-a în Parohia Răcătău din Protoieria Bacău

În perioada 4-7 iulie 2022, la inițiativa părintelui Justinian Cimpoeru s-a desfășurat a II-a ediție a Școlii de Vară în parohia Răcătău. Activitățile au fost realizate de membrii ASCOR Bacău sub coordonarea domnului Vlad Țuțurlan, președintele filialei.

Școala de Vară a început cu un moment de rugăciune pentru a mulțumi Bunului Dumnezeu pentru binefacerile din viața fiecăruia. Voluntarii au fost întâmpinați de 40 de copii dornici de a învăța lucruri noi. Fiind al doilea an în care voluntarii sunt prezenți în acestă parohie, participanții și-au revăzut prietenii și astfel după rugăciune a urmat o primă sesiune de activități, tinerii amintindu-și cu drag de momentele de anul trecut.

În cadrul școlii de vară, voluntarii au desfășurat și atelierele Caravanei ASCOR „Tinerețea, timpul marilor alegeri!”. Participanții au conștientizat care este gravitatea duhovnicească a unei patimi și care sunt efectele acesteia în viața de zi cu zi, înțelegând că schimbarea vieții se poate realiza din proprie dorință prin rugăciune, spovedanie și întâlnirea cu Hristos prin Sfânta Taină a Euharistiei. Pe lângă acestea, participanții și-au dezovoltat aptitudini prin jocuri precum: atenția, lucrul în echipă și cooperarea.
În ultima zi, tinerii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos la Sfânta Liturghie, mulțumind lui Dumnezeu pentru zilele frumoase petrecute în pridvorul Bisericii.

You may also like...