Cateheză despre rugăciune pentru enoriașii Parohiei Racova din Protoieria Bacău

O nouă activitate s a desfășurat astăzi în cadrul Concursului Național Catehetic intitulat „Rugăciunea în viața mea” la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova. Activitatea derulată de către preoții parohiei, părintele Ionuț Ciobanu și Sebastian Pascariu a avut menirea de a prezenta tinerilor adunați în sânul bisericii tipurile de rugăciune și felurile acesteia. 

La activitate au fost prezenți atât elevi, cât și părinți ai acestora, creștini din comunitatea racoveană care s-au bucurat de inițiativa comunității parohiale. Activitatea a fost una dinamică, cu întrebări și răspunsuri de ambele părți: preoții slujitori ai Parohiei Racova și elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Borcea” din Racova. Dialogul născut a avut rolul de a clarifica elementele unei rugăciuni, modurile de exprimare, felurile ei, dar și spațiul sau timpul când aceasta este săvârșită.

Materialul prezentat de către profesorul de Religie Ortodoxă a școlii din Racova  a constituit baza discuțiilor, sistematizarea  și furnizarea de noi informații. În aceste vremuri grele, de restriște pentru pacea întregii lumi e de folos ca toți creștinii să se roage și să cunoască modul în care trebuie să o facă. precum și folosul cel mult pe care îl aduce rugăciune sinceră și curată.

You may also like...