Școală de Vară la Parohia Racova: Bucurie și armonie prin comuniune în Biserica lui Hristos

În perioada 04-08 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova a avut loc Școala de Vară. La activități au participat un număr de 30 de copii din comunitatea răcoveană. Lucrările s-au desfășurat pe mai multe ateliere, copiii fiind împărțiți în două grupe.

Prima zi a debutat cu un Tedeum de binecuvântare a activităților, dupa care cei prezenți au avut un atelier de creație artistică unde cele două grupe au trebuit să aștearnă pe hârtie prin desen ce înseamnă pentru ei „Școala de vară”. După prezentarea creațiilor au urmat activități de dans și jocuri.

În ziua a doua a fost organizată o excursie în Humuleștiul lui Ion Creangă, după care a fost vizitată Rezervația de zimbri de la Vânători Neamț și Mănăstirile din zona Neamțului unde grupul s-a închinat și s-a încărcat duhovnicește.

A treia și a patra zi au continuat cu jocuri și voie bună, având loc și un concurs de ghicitori organizat prin bunăvoința doamnei bibliotecar Georgeta Vaman, trei dinte participanți fiind premiați. În ultima zi a activităților, la solicitarea preoților parohiei, au fost prezente mai multe structuri ale Ministerului Apărării și Internelor, prin prezența ofițerilor de la Brigada Poliției Rutiere, care prin activități interactive au captat atenția copiilor, cei mai activi dintre ei primind premii din partea polițiștilor.

A urmat o activitate desfășurată de Jandarmeria Română prin participarea unei unități de intervenție mobilă, fiind aduși și câini de intervenție, unitate ce a prezentat un exercițiu de prindere a infractorilor. Ziua s-a incheiat cu participarea Agenției Naționale Antidrog. Activitatea a fost coordonată de către doamna comisar doctor Marta Butnaru, care împreună cu voluntarii Agenției Antidrog Bacău, prin jocuri distractive au desfășurat un atelier de prevenire a consumului de substanțe interzise.

Pe această cale, părintele paroh Ionuț Ciobanu și părintele slujitor Sebastian Pascariu aduc mulțumiri colaboratorilor Ana Focșa, Georgeta Vaman, Cezărica Meșniță, care s-au implicat în desfășurarea activităților organizate pentru copii, dar și celor care i-au sprijinit și au fost alături de ei pentru bunul mers al lucrărilor. Dumnezeu să-i binecuvânteze!

Pr. Ciobanu Ionuț C-tin

You may also like...