Tabără pe litoral organizată de către Parohia Racova din Protoieria Bacău pentru 30 de copii

În perioada 18- 22 August 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în colaborare cu Protopopiatul Bacău și Primăria Racova, Parohia Sfântul „Ioan Botezătorul” Racova a organizat pentru 30 de copii o tabără la mare. Astfel, călătoria a debutat în noaptea de 17 spre 18 august când copiii coordonați fiind de către doamna învățător Ana Focșa s-au îmbarcat în autocar plecând spre mare.

Ajunși la primele ore ale dimineții în Constanța, copiii au servit micul dejun după care s-au cazat la Seminarul Teologic Ortodox din Constanța. După aceasta părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche și părintele secretar Olteanu Ciprian împreună cu voluntarii protopopiatului au deschis tabăra organizată la Constanța, și după prezentarea programului s-a mers spre plajă pentru a se putea bucura de soare, mare și de activitățile pregătite pentru participanți.

Tinerii entuziaști s-au bucurat de căldură și de apă, de plajă și de jocurile organizate, la plajă veselia fiind în toi. După ce s-au bucurat toată ziua de mare și jocuri interesante, seara a fost organizată o sesiune de film, copiii urmărind ultima peliculă din seria Minionii. În următoarele zile a fost vizitat Acvariul din Constanța, iar copiii s-au plimbat pe faleză până s-a lăsat întunericul, după care pe plajă a fost organizată o seară de discotecă și karaoke pentru copii.

În cadrul zilelor petrecute pe litoral, tinerii au mers cu toții la Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții apostoli Petru și Pavel” din Constanța unde a slujit Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, după care au continuat vacanța la plajă cu multe jocuri. După prânz când soarele ardea puternic cei mici au făcut o plimbare cu Autobuzul turistic prin Constanța, poposind la Delfinariul din oraș unde au avut parte de o reprezentație de excepție a celor șase delfini. După spectacol au vizitat microrezervația din cadrul delfinariului bucurându-se de vederea diferitelor specii de animale. De aici s-au întors cu toții prin centrul istoric al Constanței, iar seara s-au bucurat din nou de muzică și dans pe plajă. Ultima zi a Taberei a fost petrecută tot cu jocuri, plajă și baie în mare iar pe seară s-a făcut încheierea. După rugăciunea de final toți copiii participanți au primit medalii pentru comportamentul pe care l-au avut în tabără.

Pe această cale, părintele Ionuț Ciobanu aduce mulțumiri celor care s-au implicat și au făcut posibilă această experiență de neuitat pentru acești copii minunați: Domnului Primar Cătălin Apetrei și Domnului Viceprimar Mihail Nechifor, reprezentanții Primăriei Racova, care au asigurat transportul copiilor cu autocarul, Doamnei Ana Focșa ca și coordonator și voluntar al taberei, precum și echipei de voluntari ai Protopopiatului Bacău, care au asigurat securitatea și activitățile desfășurate în tabără.

Deși tabăra s-a terminat, cu toții au hotărât să continuie colaborarea și să desfășoare activități frumoase și de acum înainte, prima activitate fiind programată Duminică 4 septembrie, când vor fi alături de copiii participanți în tabără, și nu numai, voluntarii care au fost alături de ei.

You may also like...