Prăznuirea ocrotitorului spiritual al Bisericii Parohiei Racova din Protoieria Bacău

În ajunul sărbătorii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, comunitatea Parohiei Racova și-a cinstit ocrotitorul bisericii parohiale. La eveniment a fost prezent cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Părintele Protopop Eugen-Ciprian Ciuche, care a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, alături de un sobor de 10 preoți din Protopopiatul Bacău și credincioși din Parohia Racova.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit credincioșilor despre personalitatea religios – morală a Sfântului Ioan Botezătorul, faptul că Sfântul Ioan este un model de pregătire pentru întâlnirea noastră cu Hristos, el smerindu-se și micșorându-se pentru ca Fiul lui Dumnezeu să crească și să fie pentru toți Lumina lumii. Curajul, râvna și pregătirea lui pe care le-a arătat pentru venirea Domnului reprezintă tot atâtea modele pentru pregătirea noastră înainte de întâlnirea cu Stăpânul.

A fost săvârșită și slujba de pomenire a ctitorilor adormiți, după care părintele Protopop a apreciat lucrările administrative desfășurate de părintele Ciobanu Ionuț Constantin și părintele Pascariu Florin Sebastian alături de credincioși pentru înfrumusețarea bisericii parohiale, aici având loc ample lucrări de reparații.

Părintele Ciobanu Ionuț a mulțumit părintelui Protopop pentru prezență, preoților, autorităților și nu in ultimul rând credincioșilor pentru sprijin și pentru implicarea în lucrările desfășurate în parohie.

You may also like...