IPS Ioachim a resfințit Biserica Parohiei Racova din Protoieria Bacău

Ziua de 30 aprilie 2023 a însemnat pentru comunitatea de credincioși a Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Racova, o zi de însemnată sărbătoare.
În Duminica a 3-a după Paști, a Femeilor Mironosițe, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, a sfințit biserica parohială.

Alături de ierarh s-a aflat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, părintele protopop misionar Vasile Cozma, sobor de preoți ai parohiilor învecinate și mulțime de credincioși adunați din părțile Buhușului și ale Bacăului pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu cu prilejul acestei zile.

În cuvântul său, chiriarhul a vorbit despre importanța sfințirii și târnosirii Sfântului Altar, dar și despre cum biserica este oglinda sufletului credincioșilor din acea comunitate, precum și despre rolul fiecăruia în viața bisericii:

„O biserică înfrumusețată, curată, refăcută, rezidită, frumos amenajată, iată că ne arată întocmai sufletul credincioșilor cărora li s-a încredințat biserica aceea ca locaș de închinare, ca simbol al unei porți a cerului și un loc de întâlnire cu Dumnezeu. Noi avem multiple feluri de a ne întâlni cu Dumnezeu, precum și femeile mironosițe s-au întâlnit cu Hristos Dumnezeu, iar recunoscându-L, și Hristos S-a recunoscut în osteneala lor. Așa și frățiile voastre, ca mădulare vii ale trupului tainic, biserica, aveți un rol activ, așa cum participați la viața familiei, trebuie să participați și la viața bisericii, ca atunci când vă uitați la casa voastră de închinare, să se vădească sufletul vostru tins către Dumnezeu.”

Lucrările ample de restaurare la biserica din Racova s-au derulat pe parcursul ultimilor 6 ani, prin implicarea părintelui paroh Ionuț-Constantin Ciobanu și a părintelui Florin-Sebastian Pascariu, cu dragostea credincioșilor și cu sprijinul autorităților locale.

Pentru osteneala lor, preoții parohiei au fost hirotesiți de către Înaltpreasfinția Sa în rang de iconom stravofor și iconom, ierarhul apreciind activitatea amândurora, dimpreună cu familiile care care cu timă și fără timp au lucrat la înfrumusețarea vieții duhovnicești din parohie, dar și a bisericii de zid care astăzi a primit veșmântul sfințirii.

You may also like...