Eroii neamului au fost cinstiți în Parohia Racova din Protoieria Bacau

Joi, 25 mai, în ziua Înălțării Domnului în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”din Racova s-a săvârșit slujba de pomenire în cinstea Eroilor neamului românesc. În cadrul slujbei parastasului s-a citit rugăciunea alcătuită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în memoria eroilor și martirilor căzuți la datorie pentru apărarea credinței și a țării.

După pomenirea numelor eroilor Comunei Racova, copiii Școlii Gimnaziale „Ion Borcea” au susținut un moment artistic dedicat celor care s-au jertfit pentru țară, interpretând cântece patriotice și recitând poezii. Activitatea copiilor fiind coordonată de către doamna Director Cozma Cornelia, domnul profesor de Religie Busuioc Răzvan și doamna Profesor de Limba și Literatura Română Radu Mihaela.

La finalul programului părintele paroh Pascariu Sebastian le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea zilei iar doamna bibliotecar Vaman Georgeta a prezentat printr-o expoziție de fotografii momente din Primul Război Mondial și chipuri de eroi ai comunei Racova. În cadrul cinstirii Eroilor a avut loc depunerea de coroane și flori din partea Bisericii, a Primăriei Racova reprezentată de domnul primar Apetrei Cătălin și domnul viceprimar Nechifor Mihai și din partea Școlii Gimnaziale „Ion Borcea”. Pentru efortul depus copiii au fost răsplătiți cu daruri din partea Bisericii.

You may also like...