Pelerinaj la Mănăstirea Văratec și Nordul Bucovinei pentru enoriașii Parohiei Racova din Protoieria Bacau

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova – în parteneriat cu Agenția de Pelerinaje „Meteora Tour” a organizat în data de 17 iunie 2023 un pelerinaj la Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Mănăstirea Putna și Mănăstirea Sucevița. De la prima ora a dimineții, credincioșii Parohiei Racova împreună cu preotul paroh Pascariu Florin Sebastian au plecat la Mănăstirea Văratec unde au participat la Sfânta Liturghie împărtășindu-se cu Sfintele Taine alături de soborul de maici.

Credincioșii parohiei au vizitat muzeul Manastirii rămânând profund impresionați de frumoasele odoare bisericești și cărți de cult de o rară frumusețe. Pelerinii au mulțumit maicii starețe pentru primire apoi și-au continuat periplul spre Mănăstirea Dragomirna admirând Biserica Mănăstirii ctitorită de mitropolitul Anastasie Crimca. Încărcați de bucurii și trăiri duhovnicești credincioșii au ajuns la Mănăstirea Sihăstria Putnei unde s-au închinat la icoana Maicii Domnului Paramythia dăruită de monahul athonit Efrem Vatopedinul.

Pelerinajul a continuat la Mănăstirea Putna și Mănăstirea Sucevița unde enoriașii Parohiei Racova au admirat frumusețea acestor mănăstiri încărcate de istorie și spiritualitate. Pelerinii s-au întors cu bucurie și entuziasm de pe meleagurile Bucovinei mulțumind lui Dumnezeu prin imne și cântări pentru această zi duhovnicească.

You may also like...