Cinstirea bătrânilor în Vechiul Testament – Cateheză și agapă în Parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 20 august 2023 după Sfânta Liturghie credincioșii parohiei Racova și în special vârstnicii comunității au participat în cadrul centrului de socializare „Sfinții Zaharia și Elisabeta” la cateheza intitulată „Cinstirea bătrânilor in Vechiul Testament” prezentată de doamna învățătoare Focșa Ana, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă Socială „Dumitru Stăniloaie” promoția 2023.

În mod special s-a evidențiat importanța și respectul pe care îl aveau bătrânii in rândul comunității iudaice și nu numai în perioada Vechiului Testament cât și autoritatea pe care o insuflau in rândul semenilor. Preotul paroh Pascariu Florin Sebastian a arătat că cinstirea bătrânilor este o datorie creștină și sfaturile și înțelepciunea celor înaintați in vârstă trebuie urmate conform cuvintelor de la Iov 12,12: „Oare nu la bătrâni sălășluiește înțelepciunea și priceperea nu merge mână în mână cu vârsta”.

Pe tot parcursul catehezei s-a făcut o trecere prin Cărțile Vechiului Testament citandu-se versete din Sfânta Scriptură care fac referire la importanța bătrânilor in sânul comunității și a familiei. La final părintele paroh Pascariu Florin Sebastian a mulțumit credincioșilor, doamnei învățătoare Focșa Ana și voluntarilor care s-au implicat că toți cei prezenți să rămână la o agapă frățească.

You may also like...