Întâlnire în cadrul Centrului „Sfinții Zaharia și Elisabeta” al Parohiei Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, Duminică 17 Octombrie a avut loc a doua activitate din cadrul proiectului „Hristos- lauda bătrâneților mele” la Parohia Racova din Protoieria Bacău având ca temă „Sănătatea persoanelor vârstnice”.

În acest sens preoții Ciobanu Ionuț Constantin și Pascariu Florin Sebastian au avut ca invitat pe doamna doctor Ciobanu Teodora Angela, Medic Primar Medicină Internă de la Spitalul Județean Bacău pentru a le vorbi credincioșilor despre subiectele de interes din domeniul medical care pot provoca nelămuriri în rândul oamenilor.

Doamna doctor a vorbit despre felul cum putem să ne protejăm în fața bolilor în general și mai cu seamă față de boala provocată de virusul SarsCov 2. Astfel au fost proiectate diferite filmulețe care au venit să ajute la înțelegerea celor prezentate. La încheierea prezentării, Doamna doctor a îndemnat pe toți cei prezenți ca pentru orice boală să apeleze la ajutor specializat, și să se informeze din surse sigure și acreditate pentru tratare.

Această activitate a avut un folos real în mijlocul comunității, enoriașii primind astfel informații folositoare în contextul acestei perioade pandemice. Totodată o astfel de activitate se înscrie în calendarul propus pentru implementarea acestui proiect în parohie spre ajutorul și sprijinirea participanților.

You may also like...