Proiectul Eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” derulat în parohiile Racova și Ițcani

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul proiectului eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun”, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova s-a desfășurat în parteneriat cu Primaria Racova, Biblioteca Racova și Școala Gimnazială „Ion Borcea” din localitate proiectul intitulat „Bucură un copil de Crăciun”.

Astfel parohia și-a propus ca pentru un număr de 27 de copii, ce provin din familii cu posibilități materiale reduse, să găsească oameni cu dorința de a ajuta, care să cumpere îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, și alte lucruri necesare pentru acești copii, ca să simtă bucuria Nașterii Mântuitorului Hristos și faptul că Moș Crăciun chiar există. Pornind la drum în proiect cu îndemnul „Mai fericit este a da decât a lua”(Fapte 20,35) comunitatea a reușit să bucure 46 de copii, suplimentând astfel numărul de copii de la care am pornit inițial. Cu acest prilej preoții Parohiei Racova mulțumesc tuturor colaboratorilor, partenerilor, și celor care i-au ajutat în acest demers, arătând dragoste față de aproapele.

***

De asemenea, și în Parohia Ițcani sărbătoarea Nașterii Mântuitorului a fost prilej de bucurie și binecuvântare pentru micii enoriași ai comunității până la seniorii, care an de an se pregătesc trupește și sufletește pentru întâmpinarea Marelui Praznic. Cei mici au primit mai întâi darurile Duhului Sfânt prin Sfânta Taină a Împărtășaniei, apoi s-au bucurat de darurile pe care Moș Crăciun, prin ajutoarele lui, copiii de la Școala Gimnaziala Octavian Voicu-Bacău, le-au pregătit pentru ei. Părintele Puiu Ilisei mulțumește Bunului Dumnezeu pentru ajutorul dat și rugând pe Milostivul Hristos sa răsplătească dragostea celor care prin fapta lor au adus bucuria în sufletele celor mici.

You may also like...