Proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” în Parohia Roșiori

Pe data de 3 octombrie 2021, dupa oficierea Sfintei Liturghii, în Parohia Roșiori a debutat prima etapă a proiectului socio-educațional „Hristos – lauda bătrâneților mele” din cadrul parohiei „Sfântul Nicolae”.

Această întâlnire a bucurat sufletele tuturor persoanelor participante, fiindcă au avut prilejul de a-și împărtăși bucuriile și necazurile, grijile și tristețile. Bucuria acestei zile a venit și din faptul că toată comunitatea parohială, în frunte cu părintele paroh Anchidin Petrică, a putu fi alături de o enoriașă a parohiei care nu de mult și-a îngropat soțul sau așa cum îl numea ea, sprijinul ei de o viață. În astfel de cazuri se vede necesitatea unui astfel de grup de sprijin în cadrul parohiei și a unui astfel de program care să ofere activități acestei categorii de persoane menite să le sprijine și să le ofere dragostea și bunăvoința de care au atâta nevoie.

În continuare, credincioșii, ajutați de părintele Petrică, au dezbătut împreună tema iubirii de aproapele, cum trebuie aceasta manifestată, către cine trebuie îndreptată și care sunt roadele acesteia. Apoi a fost reamintit și intonat „Imnul dragostei creștine”, descris atât de frumos de către Sfântul Apostol Pavel. Concluzia întâlnirii au fost că fără iubire și dragoste față de aproapele nu se poate înfăptui nimic strașnic. Iubirea trebuie să fie în tot și în toate, așa precum și Dumnezeu este pretutindeni, dăruind din darurile Sale cele bogate tuturor.

You may also like...