Cateheză despre rugăciune în cadrul Proiectului Național Catehetic derulat în Parohia Roșiori din Protoieria Bacău

În ziua de Duminică, 13 februarie 2021, în parohia „Sfântul Nicolae” Roșiori, a avut loc o nouă întâlnire din cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, tema abordată fiind „Rugăciunea în gândirea Sfinților Părinți”.

După Sfânta Liturghie, având ca reper Sfânta Evanghelie care s-a citit, a vameșului și a fariseului, părintele paroh Anchidin Petrică, a inițiat o dezbatere pe această temă, spunându-le celor prezenți despre discrepanța dintre ceea ce crede omul despre sine și care este părerea lui Dumnezeu despre noi, concluzionând că, preaînălțându-ne ne asemănăm cu fariseul care și-a așezat singur coroana, neașteptând decizia Judecătorului.

Beneficiarii acestui proiect, elevii parohiei, au pregătit cu multă seriozitate esee și referate, participând astfel la concursul inițiat cu această ocazie. Câștigătorii au primit premii și multe laude din partea părintelui, punând accent pe seriozitatea și sârguința de care aceștia au dat dovadă.

Dat fiind faptul că marți 15 februarie, sărbătorim Ziua națională a lecturii, părintele paroh le-a dăruit și câte o carte, promițându-le amenajarea unei biblioteci în centrul catehetic, încurajând și promovând astfel lectura în comunitate, ca preocupare curentă a tuturor.

You may also like...