Școală de Vară pentru tinerii Parohiei Ruseni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, la Parohia Ruseni din Protopopiatul Bacău, s-a desfășurat, în perioada 16-19 august 2022 Școala de Vară „Lasați copiii sa vina la Mine”, coordonată de către parohul bisericii, părintele Iordache Seneca-Nicolaie pentru un număr de aproximativ 30 de copii.

Fiecare zi a debutat cu săvârșirea slujbei Aghezmei mici, cu rugăciuni, cu lecții de cateheze, precum și cu jocuri și activități specifice vârstelor copiilor. În cadrul acțiunilor și -au adus aportul domnișoara Cristian Diana, profesor la Școala Gimnaziala Ruseni, doamna profesor Iordache Magdalena-Paula, doamna asistent medical Tătaru Mariana, precum și agenții de Poliție din comună, Ungureanu Adelina si Mihalache Ciprian.

De asemenea, doi voluntari, Negru George si Bosnea Alexandru din cadrul ASCOR-Bacau, au colorat frumos activitățile și jocurile copilăriei, au susținut concursuri de poezii, proverbe și ghicitori și le-au expus copiilor filme cu tematică educativ-religioasă. Ultima zi a Școlii de Vară a fost rezervată unui pelerinaj la Mânăstirea „Sfântul Nectarie” din Plopana și la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Lipova.

În fiecare zi dedicată Școlii de Vară, toți copiii au servit masa de prânz, dulciuri și băuturi răcoritoare, în Casa Praznicală a Parohiei. La finalul Școlii de vară, părintele paroh Iordache Seneca-Nicolaie a premiat toți copiii participanți cu rechizite școlare, iconițe și dulciuri, urmând ca activitățile dedicate tinerilor să continue în parohia Ruseni.

You may also like...