Parohia Ruseni a fost gazda unui moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Plopana cu ocazia Zilei Naționale

Luni, 28 noiembrie 2022, când sărbătorim unirea Bucovinei cu Patria Mamă cei 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruseni Răzeși, structura Școlii Gimnaziale Plopana însoțiți de cadrele didactice au fost primiți călduros de către părintele paroh Nicolae-Seneca Iordache în biserica parohiei.

Evenimentul ce a marcat sărbătoarea Zilei Naționale a României a debutat cu un moment de rugăciune în care au fost pomeniți făuritorii Marii Uniri de la 1918, eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile care și-au dat viața pentru apărarea libertății și a demnității poporului român. La sfârșitul slujbei de pomenire a fost intonat Imnul Național al României.

Apoi elevii îndrumați de părintele profesor Bogdan Hărăbor și de doamna profesor Cristian Diana Monalisa au susținut un moment artistic alcătuit din cântece patriotice și poezii specifice acestei ocazii. În încheiere părintele paroh și-a exprimat bucuria de a fi gazda unui astfel de eveniment și a felicitat pe elevi pentru modul în care au evocat sărbătoarea de 1 Decembrie și i-a răsplătit cu dulciuri și fructe.

You may also like...