Sărbătoarea hramului la Parohia Secuieni din Protoieria Bacău

Cu prilejul zilei cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a hramului parohiei Secuieni din Protoieria Bacău, s-a desfășurat a treia întâlnire în cadrul Proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele” având ca invitat pe părintele Ursu Florin de la Capela „Sfântul Andrei” din incinta Arena Mall.

În această sfântă zi de sărbătoare a satului a fost săvârșită Sfânta Liturghie la care au participat mulțime de credincioși, vârstnici și tineri deopotrivă, fii ai satului. În cuvântul său de învățătură, părintele Ursu Florin le-a vorbit credincioșilor și invitaților despre importanța păstrării valorilor spirituale, morale creștine dar și a tradițiilor Bisericii noastre Ortodoxe transmise din neam în neam . Părintele a mai adăugat ideea că nu este suficient ca aceste tradiții și obiceiuri să fie doar mărturisite, ci susținute prin fapte și repetate acte de milostenie, spre unitatea și apărarea credinței noastre strămoșești.  

După Sfânta Liturghie, credincioșii și-au arătat prețuirea și recunoștința pentru sfinții îngeri ocrotitori ai Bisericii parohiale aducând jertfe pentru hramurile fiecărei familii cu colaci, ca prinos de recunoștință pentru binefacerile primite. Această zi duhovnicească s-a încheiat cu o agapă creștină la așezământul social-filantropic al parohiei la care au participat vârstnicii prezenți, persoanele nevoiașe și alți invitați.

La final credincioșii și-au luat rămas bun, fiecare cu cu împlinirea sufletească a frumoasei zile de sărbătoare petrecute împreună, mulțumind Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil pentru grija și protecția bisericii și a sufletelor lor. 

You may also like...