Finalul Concursului Național Catehetic 2022 în Parohia Secuieni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Centrul Catehetic pentru copii „Sfânta Muceniță Filofteia” de la Parohia Secuieni s-a desfășurat ultima întâlnire cu cei 25 de copii participanți la Concursul National Catehetic al anului 2022 intitulat „Rugăciunea în viața mea” . Având coordonator pe preotul paroh Sandu Traian și colaboratori pe părintele profesor de Religie Ortodoxă Dăscălașu Vlăduț și doamna profesoara Gavrilă Corina de la Școala Gimnazială Secuieni, cei 25 de copii au participat în Duminica a patra după Paști la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în sfânta biserică cu hramul „Sfinții Voivozi Mihail și Gavriil” din Parohia Secuieni.

După ce mai înainte de liturghie copiii au primit dezlegare prin Sfânta Taină a Mărturisirii de la părintele duhovnic, au primit cu multă bucurie duhovnicească Taina Sfintei Împărtășanii. În încheierea Sfintei Liturghii din aceasta Duminică a vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, părintele paroh și doamna profesor de limba și literatura română Gavrilă Corina au vorbit copiilor dar și credincioșilor participanți despre învățătura și semnificația acestei Sfinte Evanghelii prin care ni se pune în prin plan bunătatea și mila izvorâte din Iubirea lui Dumnezeu prin Fiul Său Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

„Și noi, având acest exemplu, nu trebuie să fim indiferenți și nepăsători la suferințele și nevoile semenilor noștri mai ales a celor care de multe ori au nevoie de ajutor dar nu îl cer din smerenie. Atât Sfânta Biserică, dar și Școala dimpreună cu cei ce slujesc în acestea au puterea și rolul să educe și să formeze oamenii de mici copii ca fiind altruiști, sinceri și binevoitori într-un mod armonios și frumos, ca oameni demni de o societate și o lume cu valoare creștină.” – a spus părintele Traian.

La finalul Concursului National Catehetic „Rugăciunea în viața mea” copiilor cât și cadrelor didactice li s-au acordat diplome de participare pentru toată perioada de activitate și mulțumiri pentru efortul depus în toată această perioadă. Copiii au dorit să își exprime recunoștința și bucuria participării în această sfântă zi adunând de pe mormintele din cimitirul și curtea bisericii parohiale candele și deșeuri de plastic rămase de la pomenirile pentru cei adormiți din neamurile noastre.

Deoarece toată lumea s-a bucurat nespus de această întâlnire catehetică, și de data aceasta copiilor și credincioșilor li s-au dăruit într-o frumoasă agapă creștinească dulciuri, fructe, plăcinte, sucuri dar mai ales pască, cozonac și bineînțeles ouăle roșii specifice tradiției noastre creștin-ortodoxe.

You may also like...