Proiectul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” derulat în Parohia Șerbești din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Sfântul Nicolae” din Șerbești, în colaborare cu Școala Gimnazială „I.S.Sturdza” Săucești-Școala primară Șerbești, a derulat Proiectul Național Catehetic intitulat „Rugăciunea în viața mea”, cu ocazia ,,Anului omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

Preotul paroh Lăcătuș Răzvan, împreună cu domnul Cojocaru Tudor, profesor de Religie Ortodoxă, au susținut două cateheze, conform calendarului activităților propuse în această perioadă, și anume „Vorbirea cu Dumnezeu, cu îngerii și cu sfinții prin rugăciune” , cât și „Rugăciunea de acasă și rugăciunea de la biserică”. 

Întâlnirile s-au desfășurat la școală și la Biserică, elevii participanții fiind receptivi cu privire la informațiile primite, înțelegând importanța rugăciunii către Dumnezeu și sfinții Săi, cât și deosebirea dintre rugăciunea săvârșită acasă și cea din Biserică, dupa cum ne învață Sfântul Ioan Gură de Aur: „E cu putință să te rogi și acasă, dar e cu neputința să te rogi ca în Biserică. Nu vei fi ascultat când chemi pe Dumnezeu singur, așa cum ești ascultat când o faci cu frații tăi”.

La finalul fiecărei cateheze au avut loc și activități practice de desen, pe care părintele le-a premiat cu mare drag, copiii manifestându-și interesul și pentru următoarele lecții catehetice.

You may also like...