Parohia Șerbești a găzduit reîntrunirea Cercului Pastoral Nr. 8 al Protoieriei Bacău

Joi, 3 noiembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Șerbești din Protoieria Bacău a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Nr. 8. Sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, slujitorii sfintelor altare au săvârșit Sfânta Liturghie, iar după cum este obiceiul întâlnirilor Cercurilor Pastorale, au fost rânduiți doi preoți care au cuvântat pe marginea unei teme care face referire la însemnătatea Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a Anului Comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț. 

Evenimentele zilei au debutat cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-a săvârșit un Trisaghion spre pomenirea ctitorilor lăcașului de cult, iar la final, credincioșii care s-au pregătit s-au împărtășit cu Sfintele Taine, urmând ca mai apoi să asculte expunerea părintelui Nicolae Gavriliu, parohul bisericii din Schineni. Din tema susținută de către părintele, intitulată „Bucuria liniștii duhovnicești: prin spovedanie, primirea Sfintelor Taine și catehizare”, auditoriul a putut afla despre modurile de liniștire a inimii și a cugetului. De asemenea, părintele Nicolae a detaliat beneficiile pe care le aduce sufletului unui credincios participarea la cateheze prin faptul că acestea aduc lămuriri folositoare cu privire la diferite aspecte ale vieții liturgice. 

Următorul orator al întâlnirii a fost părintele Gabriel Radu, parohul bisericii din Dămienești, care a cuvântat pe tema „Rugăciunea în familie: importanța rugăciunii comune a familiei pentru pacea și unitatea acesteia”. Cuvintele părintelui au reliefat auditoriului ideea sfințeniei familiei, care nu se poate regăsi decât într-o pace deplină, pace care vine doar în contextul unei unități, asemenea celei de credință ortodoxă, propovăduită în biserică. 

Înainte ca poporul alături de slujitori să continue programul zilei, părintele protoiereu a apreciat râvna pastorală a părintelui paroh Răzvan-Petru Lăcătuș, dăruind în acest sens din partea ierarhului o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva pe Tron, asemenea celei din Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Aceeași icoană, în semn de prețuire pentru cuvântul cu putere multă, au primit-o și preoții oratori ai întrunirii. 

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...