Parohia Sf. Imparați Constantin și Elena din Municipiul Bacău, alături de beneficarii asociației de la Hârja

În cadrul programului social eparhial Fii dar din darul Lui Dumnezeu, Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena din Bacău, reprezentată de preot paroh Ciobanu Adrian  și preot slujitor Comisu Ionuț, în tot postul mare a dăruit jertfa adusă de credincioșii din parohie pentru cei adormiți ai lor, copiilor, tinerilor și vârstnicilor din cadrul Centrului rezidențial socio- medical din localitatea Hârja.

Astfel credincioșii din Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena au dăruit în fiecare sâmbătă a Postului Mare produse de patiserie și panificație plămădite în  Brutăria „Betleem – Casa pâinii” din incinta Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru masa zilnică a celor 180 de beneficiari direcți ai serviciilor social – medicale  de la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” care servesc zilnic trei mese pe zi, vârstnicii și tinerii cu dizabilități instituționalizați, copiii centrelor de zi și vârstnicii de la domiciuliu

Hrana biologică este esențială fiecărui om dar, produsă de o instituție a Bisericii capătă și conotații spirituale. Produsele oferite celor 180 de persoane, beneficiari direcți ai serviciilor noastre,va fi dăruită având și sentimentul necesității hranei duhovnicești, prin intermediul căreia oamenii să îl poată întâlni pe Dumnezeu în modul cel mai autentic. a menționat pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

Produsele de patiserie şi panificaţie realizate în Brutăria „Betleem – Casa pâinii” din incinta Centrului Eparhial sunt destinate pentru centrele social-filantropice și parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale, medicale și educaționale oferite de așezămintele filantropice care funcționează în Eparhie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. (Ana Butucaru – psiholog,  Asociația de la Hârja)

You may also like...