Parohia „Sf. Ioan” Bacău – de opt ani în sprijinul vârstincilor aflați în grija Bisericii la Hârja

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în săptămâna premergătoare marii sărbători a Nașterii Domnului, parohia „Sfântul Ioan” din Bacău este, ca întotdeauna, alături de vârstnicii beneficiari ai serviciilor oferite de Așezământul Social-Filantropic „Sf. Voievod Ștefan Cel Mare”, de la Hârja. La inițiativa preotului paroh, Marius Popescu, sprijinit de pr. Gelu Chiribău și pr. Ioan Apostu, credincioșii parohiei au donat alimente, produse de îngrijire și îmbrăcăminte. Colecta, aflată în al optulea an, s-a desfășurat pe toată perioada lunii decembrie, continuând șirul activităților parohiei destinate Centrului de la Hârja. Credincioșii parohiei bacăuane au răspuns astfel și îndemnului Părintelui consilier eparhial Ilarion Mâță de a desfășura permanent activități menite să sprijine copiii și bătrânii aflați în grija Bisericii.

La inventarierea produselor colectate s-a constatat că, prin purtarea de grijă a preoților, a Consiliului Parohial și a Comitetului de femei, au fost oferite Asociației de la Hârja: 110 kg de orez, 172 de kg de făină albă, 112 kg de zahăr, 125 de litri de ulei, 48 de kg de paste făinoase, 28 de kg de detergent de rufe și de bucătărie, 20 de kg de pastă de tomate, 100 de kg de conserve de mazăre, carne, pește, produse de igienă personală, haine, lenjerii, la care se adaugă 40 de kg de carne proaspătă de pui și 50 de kg de carne de porc și vită pentru masa de Crăciun. Toate darurile oferite au fost trimise la Hârja marți, 21 decembrie.

La finalul colectei, părintele paroh, Marius Popescu a declarat:

“Mulțumim tuturor credincioșilor care în această perioadă a postului Nașterii Domnului au răspuns apelului nostru și au dăruit cu toată dragostea și smerenia ajutor pentru Așezământul de la Hârja. Mă fac acum și purtătorul cuvintelor părintelui Ilarion Mâță, coordonatorul Centrului pentru vârstnici și consilier eparhial al Sectorului social-filantropic, care își exprimă, ca de fiecare dată, aprecierea, prețuirea și recunoștința pentru generozitatea credincioșilor parohiei noastre. Dumnezeu să răsplătească tuturor pentru bunăvoința și dragostea față de cei aflați în nevoi!”

Griji pentru vârstnicii aflați la Hârja se adaugă atenția permanentă acordată copiilor și tinerilor din Parohia „Sf. Ioan” Bacău. În aceste zile, darurile oferite au fost reciproce. Astfel că, duminică, 19 decembrie, preoții și credincioșii au primit mulțime de colindători: elevi ai Școlii partenere „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, coordonați de dna prof. Marinela Potârniche, apoi pe cei mai mici dintre cei 50 de copii ce desfășoară activități săptămânale în cadrul Centrului Cultural Catehetic “Sfântul Ioan” Bacău, organizați de doamna Anca Gavril, precum și pe tinerii Asociației ASCOR Bacău, care-și au sediul în incinta aceluiași centru catehetic. La finalul Sfintei Liturghii din duminica dinaintea Nașterii Domnului, credincioșii băcăuani, prin reprezentanții Consiliului Parohial, au înmânat daruri tuturor copiilor prezenți, păstrând astfel vie tradiția străveche românească. (Iuliana Popescu)

You may also like...