Parohia Sf. Ioan din Bacău sprijină Complexul de servicii socio-medicale din Hârja

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul’’ din Municipiul Bacău,  se face părtașă implementării proiectului social eparhial „Fii dar din  darul lui Dumnezeu’’ în cadrul Complexului social – medical de la Hârja.

Astfel, credincioșii parohiei, reprezentați de Pr. Paroh Marius Popescu și Pr. slujitor Gelu Chiribău, alături de domnii epitropi Sârbu Emil și Laurențiu Neaga, au  contribuit consistent pentru a face din nou milostenie la Hârja. De asemenea o cantitate impresionantă de alimente (mălai, orez, zahăr, paste) și obiecte vestimentare pentru bărbați, femei și copii au fost donate către centrul medico-social  ,,Sfântul Voievod Ștefan cel  Mare- Hârja’’.

Activitatea acestora nu este una singulară, anul acesta fiind cel de-al șaptelea an consecutiv, de când, la inițiativa nobilă a părintelui paroh Marius Popescu,  prin grija enoriașilor și a epitropilor, beneficiarii centrului de la Hârja se fac părtași dragostei si milosteniei parohiei băcăuane, prin donarea a sute de kilograme de alimente, dar și a nenumăratelor articole vestimentare, de cel puțin 2 ori pe an.

Totodată amintim faptul că, datorită condițiilor vitrege cauzate de pandemia de Covid – 19 prin care a trecut Așezământul de Hârja anul trecut, vizită preoților parohiei băcăuane nu a putut fi posibilă în mijlocul lor,  dar grija lor față de rezidenții centrului nu a rămas neobservată, aceștia  donând  către Protoieria Onești, alimente și  suma 4000  lei, necesare pentru pregătirea hranei, pe perioada când cantina socială a centrului a fost închisă.

Pr. Ilarion Mâță,  directorul instituției,  aduce sincere mulțumiri pentru ajutorul consistent oferit de fiecare dată de preoții parohie Sf. Ioan din Bacău și de credincioșii care, de fiecare dată,  la îndemnul pr. Paroh Marius Popescu, au răspuns afirmativ la săvârșirea faptei celei bune,  fără de care credința nu devine lucrătoare decât  prin iubirea jertfelnică și dragostea față de oamenii aflați în dificultate. Totodată,  amintim faptul că Parohia Sf. Ioan din Bacău implementează proiectele și programele sociale eparhiale,  derulând constant activități social-caritabile și educaționale,  mai ales sprijinind foarte mulți copii și tineri din parohie la programul de tipul „școală după școală”, oferind hrană, meditație gratuită elevilor din ani terminali, rechizite și îmbrăcăminte celor cu posibilități materiale precare, dar și copiilor și tinerilor care un potențial intelectual deosebit,  investind în formarea și orientarea lor în carieră. (Pr. Petru Toma – Parohia Hârja )

You may also like...