Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău a adus omagiu mamelor în Luna pentru Viaţă

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău au sărbătorit, marţi, 8 martie 2022, Ziua Femeilor, aducând cu acest prilej un omagiu mamelor din întreaga lume.

Primăvara este anotimpul renaşterii spirituale şi al iubirii, iar martie este considerată luna pentru viață. Unul dintre proiectele Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” şi ale „Asociaţiei „Treime de Arhierei” Bacău, ce se regăsește în calendarul „Lunii pentru Viață”, ajuns la ediţia a VII-a, este concertul caritabil „Inimă de mamă”.

Desfăşurat în contextul strategiei ,,Educație pentru viață” de către Sectorul Social-Filantropic și Misionar, prin Departamentul Pro-Vita al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, acest proiect vine să întregească şirul evenimentelor care vor culmina pe 26 martie, când va avea loc a XII-a ediție din România a Marșului pentru viață intitulat „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Elevii claselor a II-a A (prof. învăţământ primar Gabriela Panţuru), a II-a C (prof. învăţământ primar Roxana Degeratu), a IV-a F (prof. învăţământ primar Daniela Săndulache), a VI-a A (dirigintă prof. Marlena Muraru), a VI-a D (dirigintă prof. Marcela Bârgăoanu) şi a VIII-a A (diriginte prof. Mirela-Nela Cîrlan) au susţinut un recital de cântece dedicate mamelor şi bunicilor. Dintre aceştia enumerăm în ordinea participării elevii care au fost solişti: Munteanu Andra, Popescu Dimitrie, Lazăr Mălina, Lupescu Denis, Tătăruşanu Amalia-Maria, Mocanu Teodora şi Lefter Daria.

Sala mare a „Aşezământului socio-cultural” a răsunat de glasurile cristaline a copiilor şi a fost inundată de parfumul florilor de primăvară, care au fost dăruite în semn de preţuire şi recunoştinţă doamnelor şi domnişoarelor prezente.

Părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban, au adus alese mulţumiri tuturor elevilor participanţi, părinților lor, profesorilor, voluntarilor, spectatorilor, precum și celor care au sprijinit la îndeplinirea acestui proiect educaţional-cultural, ajuns la ediţia a VII-a.

You may also like...