Activitate dedicată vârstnicilor la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bacău

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bacău, în cadrul așezământului social al comunității a avut loc o activitate dedicată vârstnicilor care frecventează programele liturgice și cultural-duhovnicești ale bisericii băcăuane. De asemenea, această activitate se înscrie în calendarul de acțiuni pe care Protoieria Bacău le derulează în parohii cu prilejul Anului Omagial 2023, al Pastorației persoanelor vârstnice. 

Astfel, la inițiativa părintelui paroh Silviu Busuioc și a părintelui Ștefan Poiată a fost derulat un control oftalmologic gratuit prin intermediul unui cabinet medical mobil, pus la dispoziție de către Optic Clar Medical Bacău. Activitatea a început după săvârșirea Sfintei Liturghii, fiind prezenți peste 50 de vârstnici. 

Concret, fiecare senior prezent a putut beneficia de controlul de bază al vederii, iar acolo unde a fost cazul au fost făcute recomandări cu privire la tipul de lentilă pe care ar trebui să îl folosească pacientul pentru a-și putea corecta vederea. 

Demersurile sociale ale parohiei băcăuane nu sunt la început, acestea fiind planificate pe parcursul mai multor luni. Activitățile de acest gen vor cunoaște o intensificare a frecvenței odată cu inaugurarea unui Centru de Socializare pentru Vârstnici la momentul hramului, în luna octombrie, atunci când preoții parohiei au pregătit un amplu program duhovnicesc pentru pelerinii care vor trece pragul bisericii ocrotite de către Sfânta Cuvioasă Parascheva. 

You may also like...