Proiectul „100 de cateheze în Postul Crăciunului” implementat în Parohia „Sfânta Înviere – Buhuși” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Sfânta Înviere – Buhuși, Protopopiatul Bacău a avut loc o nouă prezentare de cateheză în cadrul proiectului „100 de cateheze în Postul Crăciunului”.

Părintele Munteanu Sorin, preot slujitor la Parohia Sfântul Nicolae a prezentat credincioșilor Parohiei Sfânta Înviere cateheza despre „Rugăciunea Inumii” după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. Gazdă a fost părintele Paroh Sbârcea Romeo împreună cu părintele Ștefan Moldovan și părintele Crăciunescu Gheorghe alături de credincioșii parohiei Sf. Înviere, care au avut bucuria de a participa la o oră de cateheză prin care să înțeleagă mai bine ce este și cum trebuie practicată rugăciunea inimii.

Credincioșii au aflat că rugăciunea inimii este o rugăciune specială, o rugăciune fierbinte, o rugăciune neîncetată și că ea nu este o lucrare pe lângă celelalte activități, ci ea se desfășoară în același timp cu ele. A fost înțeles și faptul că rugăciunea inimii nu trebuie considerată o simplă tehnică sau metodă exterioară care are un rezultat automat, ci mai degrabă un stil de viață, ea este calea de a ajunge la isihie, tăcere, pace lăuntrică.

Părintele Munteanu a mulțumit colegilor preoți și credincioșilor pentru participare și a adus la cunoștință faptul că pe data de 16 decembrie părintele Moldovan Ștefan va prezenta în cadrul aceluiași proiect o nouă cateheză credincioșilor Parohiei Sfântul Nicolae.

You may also like...