Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” Bacău: Activități pentru 18 copii de la grădiniță

În zilele premergătoare sărbătorii „Înălțării Domnului” părintele Gabriel Radu-Ichim, parohul bisericii „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău a primit vizita a 18 copii de la Grădinița Magic English Bacău, însoțiți fiind de către doamna profesor Nicoleta Ghimiș, doamna îngrijitor Silvia Șurubaru și doamna supraveghetor Iulia Oancea.

După ce au fost primiți cu multă nerăbdare de către părintele Gabriel, cei mici au servit prânzul, urmând mai apoi să stea la povești cu părintele lor de suflet. Cu multă răbdare, părintele le-a povestit despre „bunicul sfânt”, Episcopul Melchisedec și despre eroii neamului și cum au avut ei curajul de a iubi mai mult pe aproapele decât pe sinele lor.

După „ploaia” de întrebări izvorâte din curiozitatea inocentă a celor mici, părintele Gabriel a propus un atelier de creație în care cei mici avea misiunea de a-și alege o culoare. În funcție de culoarea aleasă, roșu sau galben, copiii aveau de desenat fie o biserică, fie o amintire plăcută din viața lor. Inițiativa artistică a sporit atenția copiilor, aceștia fiind pe deplin implicați în ceea ce aveau de făcut, creațiile lor fiind subiectul unei reale dezbateri în cele ce au urmat. 

Ziua s-a terminat cu surâsele copiilor și cu promisiunea părintelui paroh de a-i mai chema în sânul bisericii, așa după cum este tradiția la lăcașul de cult băcăuan. Activitățile oferite spre folosul sufletesc al copiilor nu sunt la început de drum în această comunitate, ele având o tradiție de peste zece ani de zile. În tot acest timp, părintele Gabriel Ichim-Radu a menținut aproape de biserică sufletele tinerilor prin excursii, școli de vară și de iarnă, sprijin material și duhovnicesc, burse, mese calde și sfaturi pentru parcursul lor în viață. 

You may also like...