Slujire și comuniune de hramul Bisericii pentru persoanele cu deficiențe de auz din Bacău

Joi, 4 iulie 2024, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Andrei Criteanul” din Municipiul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost sărbătorit cel de-al doilea hram al sfântului lăcaș, în ziua de prăznuire a ocrotitorului persoanelor cu deficiențe de auz, Sfântul Andrei Criteanul. Parohul bisericii care se adresează cu precădere persoanelor care au deficiențe de auz, părintele Gabriel Ichim-Radu, an de an reușește ca pe lângă toate demersurile și activitățile derulate în sprijinul și folosul acestor persoane, și prin Sfânta Liturghie și agapa frățească ce urmează acesteia în ziua de hram să aducă un strop de bucurie în inima persoanelor cu deficiențe de auz.

Evenimentele au debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche alături de preoții invitați. În cadrul slujbei au fost pomenite persoanele cu deficiențe de auz care au trecut la Domnul, prilej cu care toți cei prezenți au comemorat memoria celor care nu cuvântă, însă își exprimă sentimentele într-un mod aparte prin afecțiune și limbaj non-verbal.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a evidențiat faptul că Sfântul Andrei Criteanul este ocrotitorul spiritual al persoanelor cu deficiențe, drept pentru care se cuvine o cinstire deosebită în această zi. De asemenea, părintele a amintit și despre deosebita lucrare pastoral-misionară a părintelui paroh Gabriel, dar și despre aportul ridicat pe care îl aduce părintele în îmbunătățirea vieții acestor persoane la nivel național. 

În încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii au primit ca dar din partea părintelui paroh participarea la o agapă frățească, prilej cu care au putut socializa și au putut simți dragostea pe care toți cei prezenți le-o poartă, ei fiind membri integrați ai comunității, prețuiți și iubiți în Biserica lui Hristos. 

You may also like...