Școală de Vară pentru 30 de copii la Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău, în perioada 24-28 iunie 2024 a avut loc Școala de vară dedicată unui număr de 30 de copii. Locul derulării activităților a fost atât în biserica parohială, cât și la Centrul Rezidențial „Brațele părintești” aflat în apropierea sfântului lăcaș. 

Alături de inițiativa părintelui paroh Gabriel Ichim-Radu s-au aflat voluntari, cadre didactice și oameni de bine care au derulat pentru copiii coordonați de către doamna învățător Teodora Popa, diferite ateliere de creație, gastronomie, artă, cateheză, lectură biblică precum și activități sportive sau de petrecere a timpului liber. 

Tema școlii de vară a fost „Punte peste timp: trecut, prezent și viitor”, astfel că cei mici, alături de seniorii rezidenți ai centrului au gătit rețete vechi și sănătoase, copiii învățând din înțelepciune bunicilor, iar seniorii îndulcindu-se de tinerețea și gingășia lor. La final, toți au putut gusta din produsele preparate, bucatele fiind însoțite de povești cu tâlc și învățături de folos din partea părintelui lor. 

În zilele școlii au fost amintite și tradițiile de vară în care li s-a prezentat tinerilor modul în care bunicii și părinții noștri își petreceau timpul pe lângă casă, fiind utili în gospodărie de la cel mai mic până la cel mai mare. La finalul acestor zile, părintele Gabriel le-a promis copiilor surprize viitoare, întâlniri, excursii și alte experiențe ziditoare de suflet, așa după cum s-au obișnuit cu toții în ultimii ani, sub oblăduirea Maicii Domnului și îndrumarea părintelui paroh. 

You may also like...