Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău, sub Acoperământul Maicii Domnului

În Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu prilejul hramului bisericii închinat ,,Acoperământului Maicii Domnului” a fost timp de două zile o atmosferă duhovnicească cu totul specială. Astfel, vineri, 30 septembrie 2022 a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. Sărbătoarea a continuat sâmbătă, 1 octombrie, cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți invitați alături de preotul paroh Gabriel Ichim-Radu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, tânăra parohie din zona de nord a orașului Bacău și-a serbat hramul primit la târnosirea altarului în anul 2010, ce are ca ocrotitoare pe Maica Domnului.

Astfel, vineri seara, un sobor de preoți au oficiat așa cum se obișnuiește la bisericile parohiale, în ajunul sărbătorilor mari, slujba Vecerniei unită cu Litia. Cu acest prilej, părintele paroh a fost felicitat de către părintele protopop în numele celor prezenți cu prilejul serbării zilei sale de naștere, primind în dar o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva pe Tron, asemenea celei din Catedrala Arhiepiscopală de la Roman.

Sărbătoarea parohiei a continuat în ziua de 1 octombrie  prin cinstirea Acoperământului Maicii Domnului, cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către un sobor de preoți și în prezența a câteva sute de credincioși băcăuani, lipiți sufletește de acest locaș de cult băcăuan. Slujba a fost transpusă pentru persoanele hipoacuzice și în limbaj mimico-gestual întrucât parohia băcăuană este singura care prin acest limbaj se adresează și persoanelor care suferă de astfel de deficiențe.

La finalul Liturghiei a fost oficiat un parastas pentru ctitorii sfântului locaș mutați la Domnul fiind totodată împărțite și pachete cu mâncare pentru toate persoanele prezente. 

You may also like...