Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău și-a cinstit ocrotitorul

În Parohia “Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu prilejul celui de-al doilea hram, în ziua de 4 iulie a.c., a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, parohia băcăuană ce îl are ca protector pe Sfântul Andrei Criteanul, și-a serbat hramul prin rugăciune și filantropie.

Astfel, la primele ore ale dimineții a fost săvârșită Sfânta Liturghie, de către un mic sobor de preoți.

Slujba a fost transpusă în limbaj mimico-gestual, pentru persoanele hipoacuzice, de către interpretul Asociației naționale a copiilor surzi din România, Sfântul Andrei Criteanul fiind ocrotitorul acestora.

La finalul Sfintei Liturghiei a fost oficiat un parastas pentru ctitorii sfântului locaș mutați la Domnul, fiind împărțite pachete cu mâncare pentru aproximativ 100 de persoane.

După slujbă, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău a fost implementat Proiectul: Familia între educație, credință și provocări contemporane din cadrul Programului catehetic eparhial „Cateheze în parohii” (ediția a VI-a).

În contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români, părintele paroh Gabriel Ichim-Radu a susţinut cateheza cu titlul „Reperele educației sănătoase în viața copiilor”, prima din seria celor șase cateheze din cadrul acestui program eparhial. (D.M.)

You may also like...