Ghiozdane cu rechizite pentru 100 de copii ai Parohiei „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău

La finalul vacanței mari, în cadrul Școlii de Vară desfășurată sub egida „Un ghiozdan pentru fiecare copil”, un grup de voluntari ai Parohiei „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău, prin dragostea și la inițiativa părintelui paroh Gabriel Ichim-Radu, în zilele de 10 și 11 septembrie au mers la cumpărături pentru a achiziționa ghiozdane si rechizite pentru 100 de copii care participă activ la activitățile liturgice și misionar-sociale ale parohiei.

Această activitate vine și ca urmare a faptului că biserica parohiei este singura din municipiu care își desfășoară serviciul liturgic prin limbajul mimico-gestual, oferind astfel adulților și copiilor cu deficiențe de auz posibilitatea de a înțelege slujba și de a participa activ la rugăciune. Acest lucru este posibil prin prezența unei persoane calificate care interpretează întregul conținut al slujbei, în biserică.

Toate aceste ghiozdane pregătite cu cele necesare începutului de an școlar au fost oferite în ziua de Duminică, 12 septembrie, la finalul Sfintei Liturghii școlarilor prezenți. Aceasta activitate se alătură numeroaselor acte sociale și de caritate pe care părintele Gabriel le desfășoară atât pentru comunitatea parohială, cât și pentru comunitatea persoanelor surde în parteneriat cu Asociația Comunitară „Brațele Părintești” Bacău și Asociația Națională a Copiilor Surzi din România.

 

 

You may also like...