Tabără la mare pentru copiii din Parohia „Sfântul Dumitru – Narcisa” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 13-19 august, Parohia “Sfântul Dumitru – Narcisa” din Bacău a organizat o tabără socială la mare.Beneficiarii acestei tabere au fost cei 30 de copii înscriși la Așezământul social-filantropic “Mitrovița” al parohiei. Entuziasmul copiilor a fost mult peste așteptări, aceștia trăind intens fiecare moment petrecut împreună.

Părintele Ionuț Pleșcău, coordonatorul acestui proiect, a gândit un program interactiv prin care tinerii au avut parte de activități recreative, sportive, educative, cât și de dezvoltare personală, atât la locația unde au fost cazați, cât și la malul mării.

Au fost pregătite și câteva surprize suplimentare. Au petrecut o zi întreagă la Aqua Park Eforie Nord, loc unde s-au bucurat de trăiri noi și frumoase. În această stațiune au calătorit cu trenul, o altă experiență inedită pentru mulți dintre aceștia. De asemenea, au fost încântați de o minicroazieră la epava „Evanghelia” de la Costineşti.
În ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, participanții s-au rugat împreună, luând parte la Sfânta Liturghie, la biserica “Sf. Dimitrie” din Costinești, după care au vizitat întreaga stațiune.

La finalul taberei, copiii au partcipat la un concurs prin care au expus cele mai frumoase momente pe care le-au trăit în timpul vacanței și au fost premiați în cadrul Sfintei Liturghii pentru rezultatele lor frumoase. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze cu sănătate şi bucurie sfântă pe cei care au contribuit și au făcut posibilă organizarea taberei. Aceasta a fost un prilej deosebit pentru copii de a trăi momente unice, ce vor dăinui peste ani și vor rămâne alături de ei şi în anii maturităţii.

(A.S. Felicia Bârdan)

You may also like...