Sărbătoarea Bunei Vestiri la Parohia „Sfântul Dumitru” – Narcisa din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri 25 martie, ziua în care Biserica Ortodoxă prăznuieşte Buna Vestire, credincioșii Parohiei „Sfântul Dumitru” Narcisa din Bacău au primit vizita beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni, din zona satului Gâșteni.

Buna Vestire înseamnă bucurie – primul cuvânt pe care Arhanghelul Gavriil l-a rostit atunci când a venit să-i aducă Fecioarei Maria vestea cea bună:

„Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei” (Luca 1, 28).

Un sentiment de bucurie a fost trăit astăzi de credincioși, dar și de oaspeții care ne-au vizitat. Este o tradiție de aproape 20 de ani ca în ziua de Buna Vestire, Parohia „Sfântul Dumitru” Narcisa sa îi aibă musafiri pe beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni, care oferă un recital de Cântări ortodoxe bisericești.

În semn de prețuire, parohia băcăuană le-a oferit musafirilor transportul, o masă caldă, dar și cadouri prin care să aducă bucurie atât celor care au venit la Sfânta Liturghie, cât și celor rămași la Centru. La final, au plecat încântați și fericiți de frumoasa primire pe care le-au facut-o credincioșii și slujitorii, cu gândul la următoarea reîntâlnire.

             (F.B.)

You may also like...