Taina Sfintei Împărtășanii explicată credincioșilor din Parohia „Sfântul Gheorghe” – Bacău

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bacău s-a desfășurat o altă etapă a proiectului Protoieriei Bacău adresat vârstnicilor și intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele”.

Astfel, miercuri, 17 Noiembrie 2021 expunerea cu privire la Taina Sfintei Împărtășanii și-a croit drum spre mintea și înțelegerea credincioșilor prezenți prin explicațiile oferite de către părintele paroh Gheorghe Chirica și părintele Adrian-Viorel Popa. Cei doi duhovnici au adus lămuriri cu privire la aspectele necunoscute despre această Sfântă Taină. Au evidențiat momentul instituirii ei la Cina cea de Taină, au explicat semnificația ei, prin Trupul și Sângele Domnului, făcând trimitere la  explicarea Sfintei Proscomidii ca fiind momentul pregătirii materiei din care se prefac acestea. Totodată preoții au subliniat faptul că este nevoie de o pregătire deosebită pentru a putea primi Sfintele Taine, astfel că se impune ca mai întâi omul să fie curățit de păcate prin Taina Sfintei Spovedanii care premerge firesc Taine Sfintei Euharistii.   

Frumusețea și podoaba acestei Sfinte Taine ce se săvârșește în cadrul Sfintei Liturghii se relevă din faptul că prin ea, credinciosul se unește cu Dumnezeu cel Adevărat, devenind astfel lăcaș al sălășluirii lui Hristos în inima, mintea și mădularele sale. Sfânta Împărtășanie este hrana cea duhovnicească, aceasta fiind arvună a Vieții celei de veci la care ne cheamă Mântuitorul de fiecare dată atunci când ne împărtășim. 

Împreună cu enoriașii prezenți, preoții au stabilit ca următoarea întâlnire din cadrul acestui Centru de Socializare pentru Vârstnici va fi miercuri, 24 Noiembrie 2021 și va avea următoarea temă: „Cum ne închinăm în Biserică și cum facem un pomelnic?”

You may also like...