Proiectul Național Catehetic 2022 derulat la Parohia Sfântul Gheorghe din Bacău

Luni, 31 ianuarie 2022., s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, la Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău, prima întâlnire catehetică prilejuită de derularea Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea” alături de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Pentru că anul 2022 a fost declarat de către Patriarhia Română „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț”, tema discuțiilor a fost „Rugăciunea în Sfânta Scriptură”. Activitatea a debutat sub semnul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi și dascăli ai Bisericii, modele de rugători statornici și de credință neclintită, de neînfricați apărători ai dogmelor Bisericii creștine.

Părintele Gheorghe Chirica, paroh la parohia „Sfântul Gheorghe” Bacău, le-a vorbit tinerilor, cu multă sensibilitate, despre rugăciunea profeților și a drepților Vechiului Testament, despre modele biblice de rugăciune stăruitoare manifestate de femei credincioase, despre Mântuitorul Hristos ca model desăvârșit de Om rugător. Au fost discutate texte din Psalmi, rugăciunea regelui Manase și alte rugăciuni pe care Însuși Mântuitorul i-a învățat pe ucenicii Săi. Tinerii au folosit Sfânta Scriptură și cartea de rugăciuni primită în dar de la parohie și au apreciat importanța perseverenței în rugăciune precum și valoarea credinței puternice.

You may also like...